Štvrtok 15. júna
od 08:00
registrácia účastníkov konferencie
ranná káva, networking
Slávnostné otvorenie konferencie
09:00
príhovor prezidenta Potravinárskej komory Slovenska
Daniel Poturnay
09:10
príhovor zástupcu Potravinářské komory České republiky
Helena Kavanová
Environmentálne označenia a tvrdenia o potravinách
Miestnosť: Karpatia
Moderuje: Jana Venhartová
09:20
Súčasný stav environmentálneho označovania a možné dopady na spotrebiteľov
Jozef Golian
profesor, Ústav potravinárstva
Fakulta
biotechnológie a potravinárstva, Slovenská poľnohospodárska univerzita
v Nitre
09:45
Označovanie dobrých životných podmienok zvierat na potravinách v Európskej únii
Petra Mačáková
odborná asistentka, Ústav ochrany
a welfare zvířat a veřejného veterinárního lékařství
Fakulta veterinární
hygieny a ekologie, Veterinární univerzita Brno
10:10
diskusia
10:30
networking s občerstvením
11:00
Greenwashing v potravinárstve a v obchode s potravinami
Vladimír Kočí
vedúci, Ústav udržitelnosti
a produktové ekologie
Fakulta technologie ochrany prostředí, Vysoká škola
chemicko-technologická v Praze
11:25
Návrh smernice o zelených tvrdeniach a označovanie potravín
Lenka Bogárová
advokátka, 4JUSTICE advokátska
kancelária, s.r.o.
spoluautorka učebnice Potravinové právo
11:50
diskusia
12:20
spoločná fotografia
12:30
obed
Ochrana spotrebiteľa a potraviny
Miestnosť: Karpatia
Moderuje: Tomáš Gábriš
14:00
Ochrana spotrebiteľa a označovanie potravín
Róbert Dobrovodský
odborný asistent, Katedra občianskeho
a obchodného práva
Právnická fakulta, Trnavská univerzita v Trnave
14:25
Koľko chutí, toľko pravidiel - ako eticky komunikovať potraviny?
Eva Tiko Rajčáková
výkonná riaditeľka
Rada pre
reklamu
14:50
diskusia
Výživové a zdravotné tvrdenia o potravinách
Miestnosť: Pohoda
Moderuje: Eva Forrai
14:00
Zdravotné tvrdenia z pohľadu kontrolného orgánu
Miriam Bellofattová
vedúca, Oddělení Národních
kontaktních míst
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
14:25
Výživové a zdravotné tvrdenia v judikatúre Súdneho dvora EÚ
Jana Venhartová
riaditeľka, Potravinárska komora
Slovenska
spoluautorka učebnice Potravinové právo
14:50
diskusia
Workshop: Ochrana priemyselných práv v kontexte potravinovej regulácie
Miestnosť: Karpatia
Moderuje: Tomáš Gábriš
15:10
Martin Macko
vedúci, Oddelenie komunikácie
Úrad
priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky
16:00
networking s občerstvením
Slávnostný spoločenský večer
Partner spoločenského večera
Moderuje: Martin Jurčo
Dress code: Semi Formal
19:00
otvorenie večera dekankou Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave
Andrea Olšovská
19:10
podpis memoranda o spolupráci Potravinárskej komory Slovenska a Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave
19:30
raut, sláčikové kvarteto
Piatok 16. júna
od 08:00
registrácia účastníkov konferencie
ranná káva, networking
Právna ochrana názvov potravín a potraviny na rastlinnej báze
Miestnosť: Karpatia
Moderuje: Jana Venhartová
09:00
Prístup Ministerstva zemědělství ČR k označovaniu rastlinných potravín názvami živočíšneho pôvodu
Martin Štěpánek
riaditeľ, Odbor potravinářský
Ministerstvo zemědělství České republiky
09:25
Označovanie rastlinných potravín názvami živočíšnych produktov
Eva Mrugová
hlavná štátna radkyňa, Odbor
potravinárstva
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej
republiky
09:50
Právne aspekty označovania názvu potravín na rastlinnej báze
Samuel Rybnikár
odborný asistent, Katedra správneho
práva, práva životného prostredia a finančného práva
Právnická fakulta, Trnavská
univerzita v Trnave
10:15
diskusia
10:30
networking s občerstvením
11:00
Označovanie rastlinných "alternatív" potravín z pohľadu kontrolného orgánu
Eva Singrová
metodička
Státní zemědělská
a potravinářská inspekce
11:35
Označovanie rastlinných alternatív z pohľadu ich výrobcov
Robert Kičina
manažér pre vonkajšie záležitosti
Nestlé Česko a Slovensko
Nestlé Slovensko s.r.o.
12:00
diskusia
12:20
spoločná fotografia
12:30
obed
Správne trestanie na úseku úradných kontrol potravín
Miestnosť: Karpatia
Moderuje: Samuel Rybnikár
14:00
Pokračovací a trváci delikt v kontexte súbehových deliktov v potravinovom práve
Jozef Milučký
emeritný sudca a predseda Správneho
kolégia Najvyššieho súdu SR
spoluautor zbierky Judikatúra vo veciach potravinového
práva
14:25
Úradné kontroly potravín a zákaz fishing expeditions
Monika Kormošová
advokátka
SOUKENÍK - ŠTRPKA, s.r.o.
14:50
diskusia
15:10
záver konferencie
Označovanie potravín výrazom „probiotický“
Miestnosť: Pohoda
Moderuje: Jana Venhartová
14:00
Používanie výrazu „probiotický“ na potravinách
Martina Šímová
predsedníčka predstavenstva
Food Supplements Europe
14:25
Používanie výrazu „probiotický“ na mliečnych výrobkoch z pohľadu potravinárskych podnikov
Matej Drdák
Regulatory Specialist Specialised Nutrition
Danone s.r.o.
14:50
diskusia
15:10
záver konferencie