Program

Modra

13

14

Jún 2024

Streda 12. júna

od 14:00

registrácia účastníkov konferencie
možnosť ubytovania sa

Spoločenský večer

18:30

privítanie dekankou Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave

Marianna Novotná

18:45

raut

Štvrtok 13. júna

od 08:00

registrácia účastníkov konferencie
ranná káva, networking

Slávnostné otvorenie konferencie

09:00

príhovor prezidenta Potravinárskej komory Slovenska

Daniel Poturnay

Označovanie krajiny pôvodu a miesta pôvodu na potravinách

Miestnosť: Karpatia

Moderuje: Jana Venhartová, Potravinárska komora Slovenska

09:15

Špecifiká zemepisného označovania vybraných potravín

Jozef Golian
Ústav potravinárstva
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta biotechnológie a potravinárstva

09:40

Prístup ministerstva k označovaniu krajiny a miesta pôvodu potravín

Martin Štěpánek
Odbor potravinářský, Sekce zemědělství a potravinářství
Ministerstvo zemědělství České republiky

10:05

diskusia

 

10:30

networking s občerstvením

 

11:00

Označenie krajiny pôvodu a miesta pôvodu základnej zložky potravín

Eva Mrugová
Odbor potravinárstva, Sekcia potravinárstva a obchodu
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky

11:25

Revízia smernice o mede - pôvod medu

Matej Pospiech
Ústav hygieny a technologie potravin rostlinného původu
Veterinární univerzita Brno, Fakulta veterinární hygieny a ekologie

11:50

diskusia

 

12:15

spoločná fotografia

 

12:30

obed

 

Executive Networking Lunch

12:30

obed na pozvánku

 

Nové trendy v potravinárstve

Miestnosť: Karpatia

Moderuje: Eva Forrai, Slovenský zväz spracovateľov mäsa

14:00

Ozačovanie potravín vyrobených z rastlín získaných určitými novými génomovými technikami

Alexandra Molitorisová
Universität Bayreuth, Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit

14:25

Nekalá súťaž na internete a na trhu s potravinami

Ľubomír Zlocha
Ústav štátu a práva
Slovenská adakémia vied

14:50

Nariadenie o odlesňovaní EUDR - na čo sa treba pripraviť?

Monika Királová
SOUKENÍK - ŠTRPKA, s. r. o.

15:15

diskusia

 

Neprimerané podmienky v obchode s potravinami

Miestnosť: Pohoda

Moderuje: Samuel Rybnikár, Trnavská univerzita v Trnave

14:00

Inštitút sektorového šetrenia v zákone o významnej trhovej sile a nekalých obchodných praktikách

Jana Šlapáková
Odbor metodiky a kontroly tržní síly
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

14:25

Vybrané aplikačné otázky zákona o neprimeraných podmienkach v obchode s potravinami

Kristián Csach
Katedra občianskeho a obchodného práva
Trnavská univerzita v Trnave, Právnická fakulta

14:50

Doktrína nerovnosti vyjednávacej sily v obchode s potravinami

Jana Venhartová
Potravinárska komora Slovenska

15:15

diskusia

 

Slávnostný spoločenský večer

Partner spoločenského večera

Moderuje: Martin Jurčo

Dress code: black tie optional

19:00

otvorenie večera dekankou Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave

Marianna Novotná

19:10

krst Ústavu duševného vlastníctva, technológií a produktového práva Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave

 

19:20

príhovor riaditeľky Ústavu duševného vlastníctva, technológií a produktového práva

Zuzana Adamová

19:30

raut, sláčikové kvarteto

 

Piatok 14. júna

od 08:00

registrácia účastníkov konferencie
ranná káva, networking

Environmentálne aspekty produkcie a označovania potravín

Miestnosť: Karpatia

Moderuje: Jana Venhartová, Potravinárska komora Slovenska

09:00

Zdravá pôda - základ udržateľnej produkcie potravín

Ladislav Miko
splnomocnenec vlády ČR pre medzinárodné vyjednávanie v oblasti biodiverzity a ekosystémových služieb

09:25

Environmentálne označovanie potravín v Českej republike a problémy s tým spojené

Milan Damohorský
Katedra práva životního prostředí
Univerzita Karlova, Právnická fakulta

09:50

Tvrdenia týkajúce sa životného prostredia na potravinách a nová smernica ECGT

Samuel Rybnikár
Ústav duševného vlastníctva, technológií a produktového práva
Trnavská univerzita v Trnave

10:15

diskusia

 

10:40

networking s občerstvením

 

Označovanie potravín a plant-based potraviny

Miestnosť: Karpatia

Moderuje: Jana Venhartová, Potravinárska komora Slovenska

11:10

Úradná kontrola vegánských a vegetariánskych potravín v Českej republike

Eva Singrová
metodička, Státní zemědělská a potravinářská inspekce

11:35

Aktuálna judikatúra označovania potravín - vec Soyka a vec LSI-Germany

Martin Pogádl
Trnavská univerzita v Trnave, Právnická fakulta

12:00

Rozhodovacia prax súdov pri ochrane značiek jedla a nápojov

Zuzana Adamová
Ústav duševného vlastníctva, technológií a produktového práva
Trnavská univerzita v Trnave, Právnická fakulta

12:25

diskusia

 

12:50

poďakovanie organizátorov

 

13:00

obed