Streda 21. mája 2025
od 14:00
registrácia účastníkov konferencie
check-in Hotel Zochova chata
Academic Networking Dinner
18:30
privítanie a príhovor organizátorov konferencie
Samuel Rybnikár
Právnická fakulta Trnavskej univerzity v
Trnave
Jana Venhartová
Potravinárska komora Slovenska
18:40
predstavenie spolupráce na vydaní učebnice potravinového práva pre študentov stredných odborných škôl
Marianna Novotná
dekanka Právnickej fakulty Trnavskej
univerzity v Trnave
Jozef Horák
riaditeľ Strednej odbornej školy gastronómie
a hotelových služieb, Farského, Bratislava
18:50
podpis memoranda o spolupráci medzi Právnickou fakultou Trnavskej univerzity v Trnave a Strednou odbornou školou gastronómie a hotelových služieb, Farského, Bratislava
19:00
raut, hudobný program
Štvrtok 22. mája 2025
od 08:30
registrácia účastníkov konferencie
ranná káva, networking
Slávnostné otvorenie konferencie
Miestnosť: Karpatia
Moderuje: Samuel Rybnikár, Právnická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave
09:30
príhovor viceprezidenta Potravinárskej komory Slovenska
Robert Spišák
Keynote speaker
Miestnosť: Karpatia
Moderuje: Tomáš Gábriš, Právnická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave
09:45
Nové stratégie Európskej únie a ich vplyv na vývoj potravinárskej legislatívy v Európskej únii
Dirk Jacobs
generálny riaditeľ FoodDrinkEurope
10:15
diskusia
10:40
networking s občerstvením
Regulácie trhu s potravinami: výzvy a príležitosti
Miestnosť: Karpatia
Moderuje: Tomáš Gábriš, Právnická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave
11:10
Regulácie cien potravín v Maďarsku z pohľadu potravinárskeho priemyslu
Tamás Éder
prezident Združenia zodpovedných výrobcov
potravín Maďarska
11:40
Diskusia zástupcov výrobcov potravín a obchodu s potravinami
Dirk Jacobs generálny riaditeľ FoodDrinkEurope
Tamás Éder prezident Združenia zodpovedných výrobcov potravín Maďarska
Jana Venhartová riaditeľka Potravinárskej komory Slovenska
Martin Krajčovič predseda Slovenskej aliancie moderného obchodu
12:50
spoločná fotografia
13:00
obed
Executive Networking Lunch
Miestnosť: Panorama
13:00
obed na pozvánku
od 14:00
check-in Hotel Zochova chata
Nová potravinárska legislatíva: na čo sa pripraviť?
Miestnosť: Karpatia
Moderuje: Samuel Rybnikár, Právnická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave
14:30
Legislatívny zámer nového zákona o potravinách na Slovensku
Denisa Petrakovičová
riaditeľka Odboru
potravinárstva
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej
republiky
14:45
diskusia

15:10
Zmeny komoditných vyhlášok na Slovensku
Eva Mrugová
Odbor potravinárstva
Ministerstvo
pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky

15:35
Zmeny komoditných vyhlášok v Českej republike
Martin Štěpánek
riaditeľ Odboru
potravinárskeho
Ministerstvo zemědělství České republiky
16:00
diskusia
Slávnostný spoločenský večer
Partner spoločenského večera
Miestnosť: Karpatia
Dress code: Semi formal

19:00
otvorenie večera dekankou Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave
Marianna Novotná
dekanka Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave
19:10
tombola
19:30
raut, sláčikové kvarteto
Piatok 23. mája 2025
od 08:00
registrácia účastníkov konferencie
ranná káva, networking
Keynote speaker
Miestnosť: Karpatia
Moderuje: Jana Venhartová, Potravinárska komora Slovenska

09:00
Nová právna úprava limitov pre vitamíny a minerálne látky vo výživových doplnkoch a fortifikovaných potravinách
Martina Šímová
predsedníčka predstavenstva Food
Supplements Europe
09:25
diskusia
Označovanie plant-based potravín alebo, keď nie je párok ako párok
Miestnosť: Karpatia
Moderuje: Jana Venhartová, Potravinárska komora Slovenska

09:40
Zmeny v právnej úprave mäsových výrobkov v Českej republike
Martin Štepánek
riaditeľ Odboru
potravinárskeho
Ministerstvo zemědělství České republiky

10:00
Čo je ešte názov potraviny a čo už nie?
Samuel Rybnikár
Ústav duševného vlastníctva, technológií
a produktového práva
Právnická fakulta, Trnavská univerzita v Trnave
10:10
diskusia
10:40
networking s občerstvením
Novinky v oblasti udržateľnosti v potravinovom práve
Miestnosť: Karpatia
Moderuje: Jana Venhartová, Potravinárska komora Slovenska
11:10
Transpozícia smernice ECGT a povinnosti vyplývajúce zo smernice ECGT pri označovaní potravín
Ivana Paulovičová
riaditeľka Odboru ochrany
spotrebiteľa
Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky
11:30
diskusia

11:45
PPWR: povinnosti pre výrobcov potravín a obchod s potravinami
Roman Šterbák
projektový manažér
Slovenské združenie
pre značkové výrobky
12:05
diskusia
12:20
záverečné slovo a poďakovanie organizátorov
Samuel Rybnikár
Právnická fakulta Trnavskej univerzity v
Trnave
Jana Venhartová
Potravinárska komora Slovenska
12:30
obed