Program

Modra

21

23

Mája 2025

Streda 21. mája 2025

od 14:00

registrácia účastníkov konferencie
check-in Hotel Zochova chata

 

Academic Networking Dinner

18:30

privítanie a príhovor organizátorov konferencie

Samuel Rybnikár
Právnická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave

Jana Venhartová
Potravinárska komora Slovenska

18:40

predstavenie spolupráce na vydaní učebnice potravinového práva pre študentov stredných odborných škôl

Marianna Novotná
dekanka Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave

Jozef Horák
riaditeľ Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb, Farského, Bratislava

18:50

podpis memoranda o spolupráci medzi Právnickou fakultou Trnavskej univerzity v Trnave a Strednou odbornou školou gastronómie a hotelových služieb, Farského, Bratislava

 

19:00

raut, hudobný program

 

Štvrtok 22. mája 2025

od 08:30

registrácia účastníkov konferencie
ranná káva, networking

Slávnostné otvorenie konferencie

Miestnosť: Karpatia

Moderuje: Samuel Rybnikár, Právnická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave

09:30

príhovor viceprezidenta Potravinárskej komory Slovenska

Robert Spišák

Keynote speaker

Miestnosť: Karpatia

Moderuje: Tomáš Gábriš, Právnická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave

09:45

Nové stratégie Európskej únie a ich vplyv na vývoj potravinárskej legislatívy v Európskej únii

Dirk Jacobs
generálny riaditeľ FoodDrinkEurope

10:15

diskusia

 

10:40

networking s občerstvením

 

Regulácie trhu s potravinami: výzvy a príležitosti

Miestnosť: Karpatia

Moderuje: Tomáš Gábriš, Právnická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave

11:10

Regulácie cien potravín v Maďarsku z pohľadu potravinárskeho priemyslu

Tamás Éder
prezident Združenia zodpovedných výrobcov potravín Maďarska

11:40

Diskusia zástupcov výrobcov potravín a obchodu s potravinami

Dirk Jacobs generálny riaditeľ FoodDrinkEurope

Tamás Éder prezident Združenia zodpovedných výrobcov potravín Maďarska

Jana Venhartová riaditeľka Potravinárskej komory Slovenska

Martin Krajčovič predseda Slovenskej aliancie moderného obchodu

12:50

spoločná fotografia

 

13:00

obed

 

Executive Networking Lunch

Miestnosť: Panorama

13:00

obed na pozvánku

 

od 14:00

check-in Hotel Zochova chata

 

Nová potravinárska legislatíva: na čo sa pripraviť?

Miestnosť: Karpatia

Moderuje: Samuel Rybnikár, Právnická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave

14:30

Legislatívny zámer nového zákona o potravinách na Slovensku

Denisa Petrakovičová
riaditeľka Odboru potravinárstva
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky

14:45

diskusia

 

15:10

Zmeny komoditných vyhlášok na Slovensku

Eva Mrugová
Odbor potravinárstva
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky

15:35

Zmeny komoditných vyhlášok v Českej republike

Martin Štěpánek
riaditeľ Odboru potravinárskeho
Ministerstvo zemědělství České republiky

16:00

diskusia

 

Slávnostný spoločenský večer

Partner spoločenského večera

Miestnosť: Karpatia

Dress code: Semi formal

19:00

otvorenie večera dekankou Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave

Marianna Novotná
dekanka Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave

19:10

tombola

 

19:30

raut, sláčikové kvarteto

 

Piatok 23. mája 2025

od 08:00

registrácia účastníkov konferencie
ranná káva, networking

Keynote speaker

Miestnosť: Karpatia

Moderuje: Jana Venhartová, Potravinárska komora Slovenska

09:00

Nová právna úprava limitov pre vitamíny a minerálne látky vo výživových doplnkoch a fortifikovaných potravinách

Martina Šímová
predsedníčka predstavenstva Food Supplements Europe

09:25

diskusia

 

Označovanie plant-based potravín alebo, keď nie je párok ako párok

Miestnosť: Karpatia

Moderuje: Jana Venhartová, Potravinárska komora Slovenska

09:40

Zmeny v právnej úprave mäsových výrobkov v Českej republike

Martin Štepánek
riaditeľ Odboru potravinárskeho
Ministerstvo zemědělství České republiky

10:00

Čo je ešte názov potraviny a čo už nie?

Samuel Rybnikár
Ústav duševného vlastníctva, technológií a produktového práva
Právnická fakulta, Trnavská univerzita v Trnave

10:10

diskusia

 

10:40

networking s občerstvením

 

Novinky v oblasti udržateľnosti v potravinovom práve

Miestnosť: Karpatia

Moderuje: Jana Venhartová, Potravinárska komora Slovenska

11:10

Transpozícia smernice ECGT a povinnosti vyplývajúce zo smernice ECGT pri označovaní potravín

Ivana Paulovičová
riaditeľka Odboru ochrany spotrebiteľa
Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky

11:30

diskusia

 

11:45

PPWR: povinnosti pre výrobcov potravín a obchod s potravinami

Roman Šterbák
projektový manažér
Slovenské združenie pre značkové výrobky

12:05

diskusia

 

12:20

záverečné slovo a poďakovanie organizátorov

Samuel Rybnikár
Právnická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave

Jana Venhartová
Potravinárska komora Slovenska

12:30

obed